M

Hallo, ik ben Myilln!

Hallo, ik ben Myilln [Mai-ellin], maar noem me gerust Rebecca. Als autonoom kunstenares creëer ik illustraties, strip- en esthetische tekeningen, schilderijen en eigen publicaties.

Na het voltooien van mijn opleiding Vrije Kunsten aan het KASK te Gent, startte ik in 2020 als zelfstandig kunstenares en illustratrice. Het verlangen om mijn verbeeldingskracht om te zetten naar een tastbaar object en dit te delen met anderen, trok me hiernaartoe.

Gepassioneerd, filosofisch, chaotisch, lekker intens en soms een beetje wereldvreemd … that’s my personality in a nutshell.

Wanneer ik niet aan het tekenen ben, maak ik lange wandelingen langs voor mij onbekende plekken, luister ik naar horrorverhalen, zorg ik voor mijn gekko Steve en observeer ik ‘mankind’ met een scherpe blik en een cocktail in de hand.

 

Taboes, erotiek & horror

Het doel van mijn persoonlijk artistiek werk is moeilijk bespreekbare onderwerpen zoals mentale gezondheid (depressie, schaamte, etc.) aan te kaarten en te onderzoeken. Ook horror en erotiek prikkelen mijn creatieve drive en zijn thema’s die ik niet uit de weg ga. Ik noem het ‘sprookjes voor volwassenen’ waarin een portie verbeelding gecombineerd wordt met humoristische injecties.

Kortom: voor mij gaat kunst over het zichtbaar maken van menselijke eigenaardigheden en het losmaken van onderdrukte emoties.

 

Mijn werkwijze

Transparantie en een open communicatie zijn onmisbaar om mijn creativiteit en fantasie te laten zegevieren. Brainstormen, elkaar inspireren en mensen verbinden zijn essentiële elementen om tot nieuwe ideeën te komen en betekenisvolle en duurzame creaties te ontwerpen.

Heb jij een creatieve uitdaging (illustraties, strips, logo) waarbij ik je kan helpen? Stuur me een berichtje via het contactformulier.

Ik kan je nu al vertellen dat de vrucht van onze reis samen iets moois zal worden!

 

Samenwerkingen

Zeepkat: Ambachtelijke en vegan natuurzepen
Relaas: Podcast met waargebeurde verhalen, verteld door de mensen die ze zelf hebben meegemaakt
Pulp deLuxe (redactielid): Online beeldverhalen magazine dat wekelijks nieuwe beeldverhalen en artikels publiceert
De Optimist: Digitaal cultureel magazine

 

Vul gerust het contactformulier hiernaast in en ik neem spoedig contact met je op.